Start Omhoog Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links

23 maart 2006 M: Sky Eyes Viola (Lola) en V:Varon de Cascabel
Zaza Gabor, Zoï Azul, Verona en Vito († 2015).

12 maart 2009

Hallo Ineke, alles gaat goed met het spul! Henk vadert lekker over kleine Sjaak, hierbij nog een paar kiekjes, groetjes Paul Mart en Sonja.

In augustus 2015 kreeg Henk problemen aan zijn longen. Na onderzoek bleek dat het niet goed zat en zo goed als zeker long- methastasen die voor benauwdheids problemen zorgden.

Henk werd steeds zieker en op 7 augustus 2015 vredig ingeslapen.

Veel te jong helaas, maar hij heeft een geweldig leven gehad. Paul, Mart en Sonja zullen hem nooit vergeten.....


Zijn jongere broer Sjaak mist hem enorm, gelukkig hebben zijn baasjes besloten om er een jonge Thai Siamees bij te nemen, begin december 2015 zal hij niet meer "alleen" zijn.

Zoï Azul de Cascabel

Met Zoï gaat het prima. Een heel lief poesje dat graag bij je op schoot kruipt. Ook met de andere Siamees (Tiffany) gaat het prima. Alleen de Heilige Birmaan (Queenie) , daar moet ze niets van hebben. Als ze Queenie ziet begint ze te grommen, en dat maakt Queenie weer boos.. Als Zoï dan rustig blijft zitten is er niets aan de hand, maar o wee als ze weg rent. Dan is het knokken. Tja, Zoï moet nog even leren wat haar plaats tussen de poezen is. Maar voor ons is het een lieverd. Erg ondernemend, ze heeft alle hoekjes en gaatjes in huis verkend. Klimt overal op en in, zelfs de planten zijn niet meer veilig. Maar hier brengt de plantenspuit uitkomst. Al is ze wel een volhoudertje hoor, ze laat zich niet na een keer wegjagen. Verder vindt ze het heerlijk om met propjes papier te spelen. Deze komt ze telkens terug brengen met de bedoeling dat ik het propje weer weg gooi. Ook praten doet ze heerlijk, nog geen hele verhalen zoals onze andere Siamees, maar dat komt nog wel. Ze komt graag bij me zitten als ik in bad lig en haar eerste duik heeft ze ook al genomen, ze gleed van de rand af. Lachen was dat, dan is ze nog dunner met een heel dun staartje. Ze vond het niet eens erg, al schrok ze natuurlijk wel. Ze eet goed en lust inderdaad geen blikvoer. De andere poezen krijgen dat soms als traktatie maar Zoï doe je er geen plezier mee.

Je ziet het, ze moet nog wat leren, maar daar is het nog een kitten voor. Heerlijk ondeugend maar ook ontzettend lief. Het fototoestel is ook weer boven water en ik zal binnenkort een paar foto's maken en naar je mailen. Als ze stil wil blijven zitten natuurlijk, want ze is zo snel als water. En ik heb geluk want Zoï heeft mij als favoriet gekozen. Ze kruipt ook bij Ron op schoot, maar als ik in de buurt ben komt ze toch naar mij. Je ziet wel, ik ben erg blij met haar.

Ze is nu zes maanden oud
Zaza Gabor de Cascabel

Zaza woonde in Amsterdam bij Ina en zij heeft één nestje gehad. Helaas is haar baasje komen te overlijden en is Zaza herplaatst. Zij woont nu in Alkmaar bij hele lieve mensen en heeft het prima naar haar zin.

Zaza 2009

Het gaat heel goed met haar! Ze is echt een vrijdoos (zoals wij haar noemen) en zodra er iemand gaat zitten, zit mevrouw op schoot. Ze komt dagelijks buiten, ze mag alleen als wij thuis zijn, dus overdag zit ze binnen maar ze vermaakt zich prima! Als we thuis komen van ons werk weet ze al dat ze naar buiten mag...Ze heeft buiten al verschillende buurtkat-vriendjes en zelfs de buurhonden vindt ze erg interessant en is ze niet bang voor.

Met onze kater samen gaat het redelijk. Ze liggen niet bij elkaar maar accepteren elkaar. Zaza is soms nog wat opdringerig naar hem toe (ze wil zoooo graag kroelen met hem.....) maar als hij 1x blaast naar haar dan is de boodschap duidelijk voor haar en dan komt ze bij ons nog maar een knuffel halen.

 


Start Omhoog