Start Omhoog Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links

Geboren op 19 april 2001 M:Liliana Laguna & V:Taco Latino
Coco Loco (ǂ 2013), Chiquita, Macho, Varón (ǂ 2012) en Cariño de Cascabel.


Coco Loco augustus 2010

Sinds 2001 hebben wij van uw cattery Coco Loco de Cascabel, in het dagelijks leven “Coco”. Zie bijgaande foto’s.

Wij, en in het bijzonder ook onze kinderen, zijn erg op hem gesteld. We zijn enige tijd geleden verhuisd van Limburg naar een boerderij in Gelderland met meer ruimte.

Coco is helaas in 2013 overleden aan darmproblemen, net als zijn broer Varón. We hebben heel erg van hem gehouden en missen hem verschrikkelijk......


Carinho is alweer 9 jaar geworden. Hij is gezond en een heel lieve en aanhankelijke kat voor mensen, maar niet voor zijn soortgenoten. Regelmatig komt hij thuis met een bek vol kattenharen en er durft ook geen enkele kat in de tuin te komen. Als je hem dan een standje geeft, zit hij je heel onschuldig aan te kijken."Stinkie" de andere siamees die we hadden is door ouderdom overleden en nu slaapt "Dikkie" lekker tussen ons in. In de winter kruipt hij onder de dekens en zodra het wat warmer begint te worden wil hij bovendeks slapen. Bij de laatste dierenarts controle was hij wat aan de zware kant, omdat tijdens onze vakantie naar Bali en Maleisie, de oppas hem abusievelijk dagelijks een dubbele portie blikvoer had gegeven. Hij zegt geen nee. Op dit moment is hij weer op zijn normale gewicht.

Op zijn verjaardag krijgt hij altijd plakjes fricandeau want daar is hij stapelgek op.

Dikkie (Cariño) april 2010

Op de ander foto kijkt hij heel lief en lijkt hij op z'n moeder. We hopen nog heel lang plezier van hem te hebben. Hartelijk gefeliciteerd met Varon, hij en zijn broers en zusje zijn al weer 9 jaar geworden! Het gaat heel goed met Dikkie (Carinho), we hadden hem de laatste tijd een beetje verwend om hem tussen ons te laten slapen. Omdat hij op een gegeven moment het halve bed voor zich opeiste hebben we hem maar weer naar zijn eigen slaapplaats verwezen. Nu probeert hij met bedtijd naar boven te sluipen om alsnog bij ons te kunnen uitrusten. Ondanks het feit dat we op zijn eetgedrag letten en hij vaak op route is, wordt hij behoorlijk zwaar en heeft hij een echte “zwengel” buik. Hij is echter razendsnel en sprint als de beste. Vogels laat hij met rust, maar katten lust hij rauw en er is dan ook geen enkele kat die het waagt in “zijn” tuin te komen. Nog een prettige dag toegewenst met de jarige Varon.

Dikkie (Cariño) 10 jaar!

Dikkie is nog steeds erg territoriaal maar je merkt aan hem dat hij niet meer zo snel is als in zijn jongere jaren toen hij elke kat eruit sprintte. Door dat geknok van hem is zijn linker onderste hoektand afgebroken, maar heeft er geen last van met eten. In huis is hij erg aanhankelijk voor volwassenen en wil dan graag bij hen op schoot zitten, maar van onze jongste kleinkinderen van 4 en 5 jaar moet hij niets hebben. Als ze hem willen aaien begint hij zachtjes klagend te mauwen en probeert dan weg te komen, maar hij zal nooit uithalen want daar is hij te lief voor. Nu het voorjaar is, zoekt hij een zonnig plekje op om lekker te relaxen en als het hem te warm wordt kruipt hij in zijn privé onderkomen, met gesloten zonwering. We geven hem nu seniorenvoeding en dat smaakt hem prima. Bij de jaarlijkse dierenartscontrole is hij iets te zwaar bevonden (hij heeft zo’n zwengelbuik). We hopen nog vele jaren plezier van hem te hebben.

 

Dikkie (Cariño) april 2013

Twaalf jaar is Dikkie geworden.


Dikkie (Cariño de Cascabel)

Het is al weer een tijd geleden dat we iets over Carinho hebben gemaild. Omdat hij morgen (alweer) 4 jaar wordt lijkt het ons wel leuk om wat over hem te vertellen. Tot juni 2004 heeft Carinho in de tuin aan een lange looplijn vastgezeten, omdat we erg bang waren dat hem hetzelfde zou overkomen als Dinky. Zoals we al eerder berichtten vonden we het zielig om hem te laten helpen. Hij sproeide nog niet, echter hij had een geweldige drang om op pad te gaan en maakte daarbij van die krolse geluiden. Hij is toen ook een paar keer ontsnapt en we hebben hem na veel zoeken gelukkig elke keer weer kunnen vinden. We hebben toen maar besloten om hem te laten helpen zodat hij niet de drang meer kreeg om te gaan zwerven en hebben hem (na lang aarzelen) niet meer aan de looplijn gehouden.


De eerste keer dat we hem loslieten hielden we ons hart vast, maar hij kwam na een uurtje slenteren gewoon weer naar binnen. We geven hem wel eens als snack, een gerookt spekreepje waar hij helemaal gek van is. En als hij dan naar onze zin wat te lang buiten is roepen we in de tuin "Spekkies-Spekkies" en ja hoor daar komt meneertje aangehold. Het is een heel lief dier, als je buiten aan het klussen bent komt hij lekker bij je en als je even met de auto weg moet blijft hij voor de garage wachten tot je terugbent. Tja morgen is hij alweer 4 en dan verwennen we hem even. We hebben Varon helaas nog niet op de tv gezien, omdat we pas terug zijn uit Maleisië. Het lijkt me wel grappig hem te zien. Ook veel plezier morgen met zijn verjaardag. Bijgesloten wat foto's van (we noemen hem Dikkie) Carinho.

Dinky (Cariño de Cascabel) vijf maanden
Dinky vijf maanden oud, bij zijn nieuwe baasjes.

Dinky (Cariño de Cascabel) 

Rechts is hij bijna een jaar oud

Hallo Ineke en Frans,

Lekker "in de picture"Het is alweer een tijdje geleden dat we elkaar hebben gesproken/gemaild en ik heb op jullie site het leuke nestje van dit jaar gezien (het broertje van Carinho is dus vader geworden). 

Wat lijken die twee op elkaar en Carinho (ik moet hem zo noemen van mijn kleindochter) is ondertussen een lekker knuffeldier geworden, hij loopt constant achter mij aan in huis en als hij buiten is aan een lijntje wil hij er altijd tussen uit knijpen, wat hem soCariño in de panms lukt omdat de musketonhaak helemaal door zijn getrek krom is gebogen.  Tot nu toe heb ik hem gelukkig elke keer weer teruggevonden want ik ben o zo bang dat hem iets overkomt. 

Volgens mij is hij op zoek naar een vrouwtje, hij sproeit overigens nog niet zodat ik tot op het laatste moment wacht hem te laten castreren want ik vind dat toch wel zielig. 

Ik heb wat fotos bijgevoegd (hoe een kat je het leven "zuur" kan maken tijdens je computerbezigheden en een kat die zomaar plompverloren in een pan gaat zitten). Nu dan tot mails en misschien zien we elkaar nog eens ik wil die muziek van Frans wel eens horen

Groetjes Gerda en George, 19 april Carinho 1 jaar

Eur.Ch. Varón de Cascabel

Varón is in onze cattery gebleven en is de opvolger van zijn vader Taco. Hij krijgt af en toe poezen op Varón bijna een jaar oud, met zijn zoon Chicobezoek en heeft al een paar nestjes op zijn naam staan

Varón is ook vader van de prachtige kittens van Paquita. U kunt ze zien op de pagina's van Paquita en haar kittens.

Hij gedraagt zich net als zijn vader keurig in huis en sproeit niet. 

Na een aantal succesvolle shows heeft hij zijn Europees Champion titel binnen. Hij vind het best interessant al die aandacht op een show en laat zich van zijn beste kant zien; als MACHO!

Varón is in 2012 overleden na ernstige darmproblemen (zie "in herinnering")

Varón de Cascabel 2010

Chiquita en haar zusje, de twee jaar oudere, Camilla. Na een dag samen konden ze al goed met elkaar opschieten.
Chiquita is een stevige dame geworden en altijd lief en gezellig. Helaas heeft ze haar zus moeten verliezen. Die heeft haar leven verloren na een aanrijding met een auto.

Camilla en Chiquita de Cascabel

Camilla begint toch wel wat rustiger te worden, maar als mevrouw even geen aandacht krijgt dan springt ze bovenop de kast of loopt luidt klagend met een oude sok van mij door de kamer, alles maar om aandacht te krijgen. Als je dan tegen haar gaat praten komt ze snel aangelopen om heerlijk bij je te gaan zitten, tja en dan kun je al niet meer boos worden op die lieverd.

Chiquita is een echte boef, en een grote prater, lult net zo lang tot ze haar zin krijgt.......en brokjes zijn toch zzzzzzzzzzzzzzzzzzoooooo lekker, dat ze die van Camilla er bij op wil eten, en die zit zo vol zusterliefde dat ze het nog toestaat ook, maar daar steken wij dan toch wel even een stokje voor. Chiquita viPaquita helpt mee als tweede (oppas) moederndt het hondje van mijn zusje toch niet zo leuk hoor, in het begin was het blazen en grommen maar het wordt nu toch wat beter, ze accepteert hem wel maar hij mag niet te dicht biLiliana 19 april om 11.30, het eerste kitten pas geborenj komen want dan krijgt hij een haal en omdat ze nogal op elkaar lijken (Chiquita en Camilla) is de hond nog al eens bij de verkeerde hij denkt dat hij Camilla heeft maar is er dan Camilla en Chiquitatoch al vrij snel achter dat het Chiquita is.