Omhoog Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen Cascabel Kittens In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links

RoseMarie's Robi of Sky

Geboren: 08 dec 2007 in Congupna, Australië
Overleden: 12 augustus 2020
Fokker: Pat & Lyn Robinson RoseMarie's Cattery

Vader :Buster Alison Moeder:Millie Molly

Deze grote dame uit Australié was de liefste Thai die je maar kon bedenken, een goed moeder en ze heeft 6 nesten gehad met vier verschillende katers. In totaal 32 kittens (2x een nest van 10 kittens)!

Ze heeft een geweldige input gebracht, samen met haar zus Bibi, voor het brengen van grote, lieve mooie Thai's in Nederland. Haar zoon Tito Nieves heft het geweldige karakter van beide ouders en al vele nazaten voortgebracht. Haar pigment verlies op de neus is haar vergeven. We zijn trots op haar prestaties in haar leven.

Na twee operaties aan haar borstklieren had ze uitzaaiingen in lymfklieren en spierweefsel achter poot (die was dik en pijnlijk, ze kon er niet meer op lopen). Ze is vredig heengegaan, op schoot en spinnend, zoals ze altijd deed bij ons thuis.


Paquita Gallego
Geboren 2 november 1999 in Quito, Ecuador

Vader: PePe Patricio Vargas
Moeder:Paquita Marco Aquieta
Geboren 2 november 1999 in Quito, Ecuador
Overleden 2 augustus 2019

Deze mooie dame heeft vijf mooie nestjes gehad met Taco en Varon, in totaal 21 gezonde kittens. Ze heeft haar van haar "oude dag" genoten in alle rust bij mijn ouders. Toen ze bijna 21 jaar was is ze gaan dwalen en gevonden door iemand die haar zag in de bosjes, via ambulance naar DA in Bergen gebracht. Daar wisten ze niet wie de eigenaar was en vonden haar wat uitgedroogd en "oud". Ze hebben haar laten inslapen. Gelukkig is Paquita op tijd opgespoord, opgebaard en hebben we haar samen met mijn ouders begraven bij mijn oudste broer. Paquita was niet groot, maar een geweldig lief karakter en ijzersterk. Ze had zeker nog ouder kunnen worden en inmiddels zijn een aantal nazaten van haar ook bijna 20 jaar en super gezond. Ze is één van de grondleggers van de huidige Thai in Nederland.

IC.Mañana de Cascabel

V: Dune Leyland des Vinges - Spunkie
M: RoseMarie's Robi of Sky - Robi
Geboren in Alkmaar op 1 juli 2009
Overleden 3 november 2017

Mañana was 7 toen er een gezwel werd ontdekt bij een borstklier. Een grote operatie onderging zij, waarbij de borstklieren werden verwijderd, maar de uitslag van het weefsel was dramatisch: Adeno tumor, een zeer kwaadaardige tumor. Ruim een jaar heeft zij nog mogen blijven, maar toen zag je dat ze achteruitging, dikke vochtbuik en leverafwijkingen. Röntgenfoto's en echografie bevestigden dat de lever afwijkend was en ze niet meer beter zou worden. We hebben haar vredig laten inslapen. Autopsieverslag was duidelijk - Lever: adenocarcinoom met implantatie metastasen in abdomen en thorax (carcinomatosis) en een secundaire metastase in de long.


EGIC.Varón de CascabelVarón, Camperduin 2011

Vader: Taco Latino Moeder: Liliana Laguna
Geboren op 19 april 2001 te Alkmaar
Overleden 3 september 2012

Varón was voor ons een onvergetelijke kater en het is een groot verlies dat we hem hebben moeten laten gaan. Sinds april had hij heftige diarree en vermagerde sterk. Letterlijk alles is onderzocht en de oorzaak was een ontsteking in de darmen ter hoogte van de galweg uitgang. Hij had daardoor een alvleesklier- en galweg ontsteking, een "triaditis" door een resistente bacterie, die niet weg ging na langdurige behandeling. Hij werd zo mager dat we het niet meer verder wilden aanzien en hebben besloten hem in alle waardigheid te laten inslapen. In mijn armen is hij rustig naar de overkant  gevaren....

GIC. Sky Eyes Viola - Lola

V:Ch. Tom von der Lutherbuche
M:Gr.E.Ch. Briska Pretty Girl v.d. Falkenhohe
12 september 2002 - overleden 31 januari 2012

Deze foto is genomen op de dag van haar overlijden, ze heeft tot de laatste minuut voor de kittens van Robi gezorgd en is heel gelukkig bij ons geweest.

Lola begon steeds vaker te braken en het was nodig om operatief in te grijpen, helaas was er een afsluiting in de darmpjes door een groot gezwel. Het was een verdrietige keus om haar niet meer wakker te laten worden. Ze heeft geen pijn gehad en leed is haar bespaard. Maar het gemis is groot, zij was "míjn tutje" en hoorde me al komen voor ik de straat inreed...... Lola is nooit ziek geweest. Ze heeft ons prachtige nestjes gegeveTaco in 2003n en ze was een geweldige moeder. Zij leeft voort in haar nakomelingen en dat is goed. Bedankt Lola, je was een kanjer!

(Conclusie autopsieverslag: Adenocarcinoom vermoedelijk uitgaande van de darm met metastasen naar de longen en de abdominale serosa)Taco zomer 2007

Taco Latino

Op 15 juni 1995 is Taco Latino geboren in Quito, Ecuador.
Overleden op 7 december 2008, Alkmaar

Onze beer en stamvader van cattery Cascabel is rustig ingeslapen, Het laatste jaar, werd hij steeds dunner en ouder. Zijn nieren werkten niet goed meer en op een gegeven moment wilde hij niet meer leven, het was mooi geweest...

Je hebt je vriendin Lili al zolang moeten missen, ik hoop dat je snel bij haar bent! Rust zacht en groet haar namens ons.Liliana 2006, tien jaar oud

Je warme lijfje is verstild
Je mooie ogen zijn gebroken
Ik heb je voor het laatst gestreeld
Nog éénmaal zachtjes toegesproken
De leegte die je achterlaat
De pijn om wat er niet meer is
Want jij was toch mijn beste maat
Wie kan ik vertellen van het gemis?

Liliana Laguna

Geboren 1 december 1996 in Quito (Ecuador)
Overleden 11 december 2006, Alkmaar

Na een kleine operatieve ingreep zijn er complicaties opgetreden, de voorgeschreven medicijnen sloegen niet aan en zorgden zelfs voor een verslechtering van haar toestand. Ze raakte in shock en is na vijf dagen intensieve verzorging heengegaan.

Lieve Lili, ik mis je vreselijk, je krakende stem en eigenwijze gedrag, het is zo leeg zonder jou om ons heen. Je bent nooit 1 dag ziek geweest en we hebben zoveel plezier met je gehad. Bedankt voor je prachtige kinderen, je kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Rust zacht, we zullen jullie nooit vergeten!

Start