Start Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen Cascabel Kittens In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links

Cattery Cascabel

In 1995 kochten we Taco Latino in Ecuador. Hij ontwikkelde zich als een prachtige ouderwetse Siamees met een geweldig lief karakter. We besloten een poes voor hem te zoeken en een nestje te laten komen. Maar ondanks oproepen en advertenties konden we hetzelfde type Siamees niet vinden. We besloten dat hij kater zou blijven en moest wachten tot onze volgende reis.

Ruim anderhalf jaar later hebben we Liliana Laguna voor hem meegebracht. 

Het toeval was dat Taco geen enkele neiging tot sproeien had en we hem gewoon in huis konden houden tot Liliana oud genoeg was voor een nestje. En een jaar later nog een nestje en nog een poes uit Ecuador voor hem en nog wat later een poesje uit Duitsland.  En zo is onze cattery begonnen.....

Inmiddels hebben we in NedSoms maken ze het te bont in huis.......erland meer mensen leren kennen met de traditionele Siamees, geregistreerd als Thai bij de onafhankelijke kattenverenigingen, en langzamerhand begint het erop te lijken dat dit type Siamees vaste voet in de fokkerswereld krijgt. Gelukkig maar, de traditionele Siamees mag nooit verdwijnen! Siamezen staan bekend om hun kenmerkende karakter eigenschappen die ze onderscheidt van alle andere kattenrassen. In NederlanFoto uit een magazine uit 1950d zijn de richtlijnen voor de keuring van een Thai of ouderwetse Siamees niet duidelijk.

Argumenten van tegenwoordige fokkers dat de Siamezen er nooit zo rond hebben uitgezien, of alleen die Siamezen die geen showkwaliteiten hadden of dat ze met andere rassen vermengd waren, kunnen bestreden worden. Vele foto's van Show Kampioenen van voor 1980 waren de stevige ronde Siamezen en zeker niet de slanke Siamezen met scherp wigvormige kop vorm die men tegenwoordig gewoon is.

Klik hier om de andere CATTERIES te bezoekenCattery Cascabel werkt met "Werkgroep Traditionele Siamezen Nederland" samen en onze kittens worden aangeboden via de werkgroep. Er is dus geen wachtlijst aanwezig.

Poezen krijgen hooguit één keer per jaar een nestje en de katers krijgen soms een poes aangeboden via de werkgroep. Er wordt geen inteelt of lijnteelt gedaan. We doen ons uiterste best om mooie, lieve gezonde kittens op de wereld te brengen, die genetisch gezien een grote diversiteit hebben. Karakter en gezondheid zijn veel belangrijker dan perfectie vind Cattery Cascabel.

Kittens worden in de huiskamer geboren en krijgen alle gelegenheid om te socialiseren tijdens hun eerste drie maanden van hun leven. De stofzuiger, de tv en muziek, bezoekjes van kinderen en oudere mensen. Een paar ritjes met de auto en heel veel aandacht tussendoor. Cattery Cascabel vind socialisatie heel erg belangrijk en de ervaring leert dat deze eerste drie maanden uiterst belangrijk zijn voor het volwassen leven van elke kat.

Contact Informatie

Cattery Cascabel -
Ineke Blokker en Frans van Bergen
Telefoon: 072 5115166 of 06 11284028
E-mail : info@cascabel.nl

Start