Start Omhoog Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links


2 september 2015

M: Thaimaster Yulia en V: Antony of Larimar

Pas geboren kittens, de kittens waren 1 dag "te vroeg", maar hadden allemaal een prima geboortegewicht.

Yulia is een beetje verbaast dat ze er nu zo veel heeft, maar ze heeft melk genoeg dus is dat geen probleem. Yulia krijgt extra bijvoeding en dat gaat er ook goed in.


Twee weken oud

Na twee weken zijn de kittens 3x groter geworden en de oogjes zijn open. Ze reageren al op geluid en geuren. Zien kunnen ze niet, misschien alleen licht en donker...


Yulia is een heel goede moeder, oplettend, beschermend maar heel relaxed. Ze blijft er goed uitzien terwijl de kittens elke dag 15 tot 20 gram groeien. Yulia heeft genoeg melk en ze eet voor 6.

Als de kittens vier weken oud zijn gaan ze de woonkamer verkennen en beginnen ze wat hapjes van het kittenvoer te eten. Dan moeten ze ook zelf op de gritbak hun behoefte doen. Maar het zijn smimme kittens, binnen 2 dagen wisten ze wat ze op het gritbakje moesten doen!

Nu mogen ze verder de kamer in en ondekken elk moment weer andere leuke dingen. Hun nieuwe baasjes zijn helemaal enthousiast en kunnen nu al niet wachten, maar pas met 13 weken mogen ze verhuizen.

Alora en Liza, broer en zus, je kunt haast niet voorstellen dat moeder Yulia uit Oekra´ne komt en vader Antonyo uit Duits-/Ecuadoriaanse bloedlijnen. De kittens lijken toch heel veel op elkaar.

Zes weken oud en bijna alle namen zijn gegeven. Het is een mooi stelletje zo bij elkaar.

Negen weken oud.

Wat zijn ze gegroeid en wat gaat die tijd toch snel.
Even allemaal apart op de foto:


Liza, Francisco, Philipo, Alora, Maya

Yulia's kittens zijn ruim 11 weken oud,

ze gaan aankomende week voor de tweede enting, gechipt is als gedaan gelukkig. En ook de ontwormingen gaf geen problemen. Ze zijn supergezond!

Yulia is een oppassende moeder, maar raakt zeker niet in de stress, ze ziet er nog prima uit.


De kittens mogen bijna geen melk meer bij haar drinken en dat hebben ze ook echt niet nodig. De grootste kater is al ruim 1500 gram!

 

Start Omhoog