Start Omhoog Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links

28 juni 2007 M:Paquita Gallego en V:Varn de Cascabel
Ciro Alegria, Ayla en Santos de Cascabel

Bij de nieuwe baasjes

Ayla de Cascabel bij Bram en Bianca

Wilde je even laten weten hoe het hier gaat met Ayla. Ze is al helemaal gewend aan de andere katten en ze voelt zich hier thuis. Overdag gaan Benji, Shira en Ayla vaak even naar ons buitenhuisje (als ze zin hebben). Als ik dan een kijkje neem dan ligt Ayla bij Benji of bij Shira. Is meestal verschillend. Af en toe willen ze ook allemaal in 1 mandje, maar dat gaat niet erg goed. Ayla ligt dan meestal op de rand van het mandje. 's Avonds als alle katten in de huiskamer rondlopen is het vaak dolle boel. Vooral Benji en Ayla maken er een feestje van! De glazen staan niet helemaal veilig op tafel als ze voorbij racen. Natuurlijk gaat Ayla niet altijd mee naar het buitenhuisje. Als ze alleen in de huiskamer is, ligt ze vaak te slapen. Ook bij Jero ligt ze best vaak, zoals je op de foto kunt zien.


Ciro Alegria bij Petra

Het gaat echt fantastisch hier. Ciro en Samir zijn al echte vriendjes!! Dinsdagavond was Samir toch nog een beetje knorrig maar dat was eigenlijk toen ook de hele familie aanwezig was. Hij blies af en toe als Ciro dichtbij hem kwam en deed ook beetje lelijk tegen ons allemaal. Maar zodra iedereen weg was was dat ook weer snel over. s'Avonds in bed ging Samir onder aan het voeteneind liggen en Ciro kroop er voorzichtig tegenaan en ja hoor het ging goed. Doordat ik s' nachts rond drie uur klaar wakker was ( het is dan in Canada overdag) vond Ciro het wel gezellig, maar Samir kroop snel onder de dekens (na een paar pogingen had hij door dat hij snel plat moest gaan liggen anders sprong Ciro er steeds bovenop haha..). Gisteren was Ciro nog erg moe.. denk van alle indrukken en heeft hij veel geslapen. Maar in de ochtend al gaf Samir hem voorzichtig een paar likjes en inmiddels is Ciro al helemaal gewassen door Samir!!


Santos bij Oxana, Hans en Nel

Santos begint zich echt thuis te voelen. Hij is wel ijdel want de doudchecabine spreekt hem erg aan. Nog even en hij pakt het scheerapparaat van Hans. Soms begrijpen wij hem nog niet helemaal. Als hij miauwt(pardon schreeuwt) heeft hij natuurlijk honger. Maar als er eten staat dan betekent het: ik wil spelen of lekker op schoot liggen. Doe er iets aan. Dat doen we dus ook. Vandaag is hij mee geweest in de auto naar Steenwijkerwold. Op de achterbank met Oxana (tuigje/lijn. Voor de zekerheid een grote rietenmand mee en kattenbak. In het begin bleef hij schreeuwen en wilde niet rustig zijn. We hebben de auto op een parkeerplaats gezet en hem los de hele auto laten verkennen. Dat was precies wat hij wilde en ging toen rustig op de hoedenplank zitten. Later besloot hij gewoon in zijn mand te gaan liggen en op de terugweeg bij Oxana heerlijk slapend op schoot.


Kittens 28 juni 2007

We waren net een dag terug van vakantie toen Paquita begon om de kranten in de kraamdoos in 100 kleine snippertjes te verscheuren. Op dat teken had onze oppas vergeef zitten te wachten de afgelopen dagen. Zes uur later was het zover, het eerste kitten werd geboren. Een stuitligging en het kopje kwam er maar moeilijk uit. Twee uur later het tweede kitten, ook een katertje en toen dacht Paquita dat het wel weer mooi was zo. Zelfs na controle van haar buik kon ik niets meer ontdekken. Maar om half n werd er weer een paar keer geperst en zowaar kwam er een heel mooi poezemeisje te voorschijn. Al snel lagen ze alledrie tevreden te drinken.

En week oud

Het is een plezier om te zien hoe rustig de kittens zijn met hun welgevulde buikjes. Verzorgd door twee moeders, Paquita en Lola en de oogjes gaan nu al een beetje open. Ze reageren op mijn stem en kruipen naar dit geluid toe. Oppakken vinden ze prima en beginnen gelijk aan je vingers te sabbelen. Vreemde geuren, bv als ik net mijn tanden heb gepoetst, worden met geblaas beantwoord.

Twee weken oud

Ze zijn al weer twee welen oud en goed gegroeid. De oogjes zijn open en ze scharrelen een beetje door de doos. Maar slapen doen ze het meest.

Nog steeds worden de kittens uitgebreid verzorgd door Paquita en Lola en ik heb zelfs een keer gezien dat Lola snoepte van de melk van Paquita, vast erg lekker maar dat mag natuurlijk niet!

Drie weken oud

Nog net geen drie weken oud en nu al op avontuur. Als ze dan even wakker zijn en niet drinken wordt de hele doos verkend en n van de twee katertjes wil het ook wel eens buiten de doos bekijken. Alhoewel, kijken is het niet echt, hun oogjes zijn nog niet voldoende ontwikkeld en ze zien alleen licht, donker en misschien wat vage omtrekken. Nee het gaat nog op de tast en de geur. Omdat ik ze elke dag regelmatig in de hand hou, zijn ze vreemde geuren gewend en zijn niet angstig om iets te wagen. Natuurlijk onder toeziend oog van moeder Paquita en ook Lola slaat alles op gepaste wijze gade.

De brokjes ruiken heerlijk vind de kleine en likt aan de rand, maar dan vind hij het welletjes en gaat op eigen kracht de doos weer in waar hij warm onthaald wordt.


Vier weken oud

Het is grappig om te zien hoe snel de ontwikkeling is in een week tijd. Ze rennen nu alledrie door de kamer en botsen nog steeds tegen alle obstakels. Maar elke dag zien ze beter en worden ze actiever. Ze komen op je af zodra je iets laat horen. Moeder Paquita en oppasmoeder Lola hebben het er druk mee.


De twee katertjes links en het poesje rechts. Het poesje is de zwaarste van de drie. Nu beginnen ze aan de brokjes te knabbelen en de eerste plasjes op de kattenbak zijn gedaan. Het is een prachtig nestje!

Ze zijn al weer vijf weken oud en ontdekken elke dag meer van de wereld. Ook mogen ze onder toezicht even buiten in het zonnetje spelen. Zo onder de stoel wordt alles nieuwsgierig bekeken.

Ze zijn zeven weken oud!

Santos de Cascabel--------Ciro Alegria de Cascabel--------Ayla de Cascabel


Petra heeft vandaag haar favoriete kitten uitgezocht, dat was niet makkelijk!En dat is Ciro Alegria, aan de rechterkant.

Negen weken, ze worden echt groot!

Nog steeds verzorgd door twee moeders en dat kun je zien aan die ongelooflijk tevreden koppies!


En als ze dan weer uitgeslapen zijn dan is het feest....

Ruim tien weken oud zijn ze hier en af en toe hebben ze rustige momenten. Paquita wordt al weer een beetje dikker, ze mogen minder vaak drinken wat ze erg jammer vinden (en Lola ook, die snoepte graag een beetje melk mee)

Lola heeft zich wel ontwikkeld tot een hele gezellige en goede tweede moeder, de kleintjes zijn gek op haar.


Inmiddels zijn Ciro Alegria, Ayla en Santos verhuisd en gewend in hun nieuwe huizen en baasjes. Bedankt Paquita en Varn, voor de mooie kittens die jullie hebben gegeven!

Ciro Alegria is adembenemend lief.....!

Start Omhoog