Start Omhoog Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links

2 december 2007 M: Sky Eyes Viola (Lola) en V:Varon de Cascabel
Choco & Chips, La Niña en Pancho de Cascabel (+sept. 2017)

Choco & Chips de Cascabel

Het gaat erg goed met de 2. Ze groeien enorm (zeker meer dan de helft groter).

Ze lopen gewoon door het huis (s‘nachts of als er niemand thuis is zitten ze – vooralsnog- nog op de logeerkamer); de grote stenen trap is geen enkel obstakel (rennen ze zonder problemen op en af). Ze zijn beslist niet eenkennig, eten goed en zijn zeer aanhankelijk. Jack is dol op ze en omgekeerd denk ik ook. Dit weekend had Jack zijn partijtje. 14 jongens in de leeftijd 7 tot 10. We hebben schaatsles gehad op de Jaap Edenbaan, maar daaraan vooraf (na de taart) wou Jack nog even de katjes tonen. Dat was uiteindelijk dè act van de middag! Om de beurt mochten de kinderen de katjes een minuut vasthouden; Jack hield de stopwatch in de hand. De jongens en de katjes vonden het prachtig.

Pancho de Cascabel en vriend Romeo
La Sorpresa Peluda

Pancho heeft vandaag kennis gemaakt met de hond van de buren, want daar passen wij altijd op als ze met vakantie zijn en ik wou al vroeg beginnen met het aan elkaar wennen. Nou dat was helemaal niks, vond ie. Blazen, grommen, dikke staart en hoge rug. Maar gewoon met hem praten en aaien, daar werd het al iets beter van. De hond doet helemaal niks op katten, kijkt niet eens naar ze, maar Pancho hield de hond zeer goed in de gaten, moest alle bewegingen zien en vond het doodeng. Na een half uurtje gaf hij het op, omdat de hond eigenlijk toch niks deed en ging schijnheilig liggen slapen, haha. Wel hoog, zodat de hond er niet bij zou kunnen. Nu liggen ze weer heerlijk over elkaar heen gevouwen in een mand in de keuken, (de hond is weer helemaal vergeten) dat is wel grappig, overal manden en lig plekken voor ze, maar ze liggen altijd ergens saampjes. Afgelopen week zaterdag van de "kraamvisite" een speeltje gekregen, nou dat is echt geadopteerd door Pancho, loop er steeds mee te slepen en gromt tegen Romeo als die er aan wil zitten en neemt het zelfs mee naar bed. Is echt helemaal zijn speeltje,hahaha.

Pancho is na vele gezonde jaren plots ziek geworden, hij was bijna 10. Na korte ziekte periode is hij overleden in september 2017.


Kittens 2 december 2007 Lola en Varon

Vroeg in de ochtend tikte Lola aan mijn neus en maakte luidruchtig kenbaar dat het tijd was om naar beneden te gaan, naar de doos die voor haar klaargezet was met een heerlijk warmtematje. Daar moest de bevalling gebeuren en op een rustig tempo werden de kittens geboren. Ik hoefde niets te doen alleen maar bewonderen hoe goed en bekwaam ze alles deed. Even persen daar kwam er eentje, kopje van het vlies ontdoen, nog een keertje persen en de moederkoek kwam eraan die helemaal verorberd werd tot een paar cm van het buikje van het kitten. Verder drooglikken en dan kon de volgende komen. Zo werden er in alle rust twee katertjes en twee poesjes geboren en die lagen al snel heerlijk te drinken. Varón komt af en toe even om een hoekje kijken en Paquita vind het maar helemaal niks dat zij die aandacht nu niet heeft. Die is een beetje jaloers denk ik en ze blaast als ze langs de doos loopt.

Het is even stil geweest met updaten tijdens een pc crash, maar met de kleintjes gaat het uitstekend!!!!

Hier zijn ze vier weken oud en maken hun eerste uitstapjes in de kamer onder toeziend oog van moeder Lola en oppasmoeder Paquita.

Wat er nu al inzit is dat ze het eerlijk vinden als ze aandacht krijgen en oppakken is geen probleem, gezellig en volkomen ontspannen lijken ze ons te vertrouwen al op zo'n jonge leeftijd.

Vijf weken zijn ze alweer en het gaat erg goed. Ze spelen, rennen door de kamer en als het even kan kruipen ze op schoot en vallen in slaap.

Want slapen doen ze nog heel veel en het gemakkelijkste te fotograferen, net als ze wakker worden.......

 Zeven weken oud

De groei zit er goed in en de karaktertjes beginnen zich te ontwikkelen. De verschillen zijn nu ook beter te zien.


Maar stuk voor stuk zijn ze enorm op mensen gericht en beginnen al "terug te praten" . Ze worden steeds actiever en het wordt nu ook tijd om met de opvoeding te beginnen.

Niet in tenen bijten, omhoog klimmen via je broek (of blote benen) en niet op tafel. Als is dat lastig hoor tijdens het eten, ze hebben een onverzadigbare honger!

De nieuwe baasjes zijn inmiddels al geweest en hebben hun lieveling uitgezocht. Het is zo leuk om te zien dat de kittens eigenlijk hun baasjes uit zoeken! En ze hebben allemaal hun "eerste keus" , ook zo bijzonder om mee te maken. Elk kitten is anders en elk kitten past het best in een bepaalde gezinds situatie.

En dit zijn ze dan geworden, ze zijn hier elf weken oud!

Choco de Cascabel en zijn zus Chips....


La Nina de Cascabel en haar broer Pancho

Start Omhoog