Start Omhoog Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links

12-01-2002 - Paquita Gallego & Varn de Cascabel
Bonita, Valentino, Bandito(ǂsept2015), Manolito(ǂ2013) en Chico de Cascabel

Bonita 2013

Al weer 11 jaartjes oud en nog steeds even ondeugend n lief. Samen met Spock, haar grote vriend.

Valentino (Tijntje) 2006

Hoi Ineke,

Alles goed hier in het midden van het land.

Tijntje gaat super, al moet ik soms wel een beetje zijn gewicht in de gaten houden. Het is ene lekkere vreetzak.Valentijn ruim 4 jaar oud (PaquitaxVaron), foto Iris Nijssen


Hoi Ineke,

Heb een nieuwe spiegelreflexcamera, dus die ben ik gaan bodvieren op Tijn.

Hierbij het resultaat!

Bandito (Figo)

Hallo Ineke, Frans, Pa, Ma, Opa en Oma,
Hier een berichtje van Figo alias Bandito. Alles gaat goed hier, Ik moest wel even wennen aan Frits. In het begin ging hij nog op de loop voor me, maar nu is hij niet meer bang voor mij. We hebben een goede deal gesloten, hij eet mijn eten, en ik zijn eten.  Soms als ik wat te druk ben, geeft hij een tik boven op mijn kop. M

Ze hebben ook hele andere ideen hoe je met bloemen en planten omgaat, ik ben vooral dol op van die gedroogde gras-dingen, en op kooien klimmen. 

Maar conversatie is erg moeilijk want ze verstaan mij niet, want als ik bij de koelkast miauw, en er is iemand in de buurt, dan vragen ze alleen wat er is en tillen mij op. Terwijl ik gewoon even lekker van die dingen wil snacken.

Ik ga ervan door, want Frits loopt langs en ik wil met Frits' staart spelen.

DDDDDOOOOOOOEEEEEEEEIIIII!! Een lik en een knor van Figo Bandito de Cascabel...

Kerst 2004

Zoals beloofd sta ik hier met mijn vader op de foto. Ik had er niet veel zin in maar het moest. Meestal krijg ik mijn zin wel. Maar vandaag had ik pech.

Ik heb gehoord dat ik binnenkort als onzijdig door het leven ga. Ze kunnen een goeie psalm niet waarderen. Maar dat is hun probleem. Mijn probleem is dat ik kan zingen wat ik wil. Maar er is geen ene lekkere meid die erin trapt.
Maar ik ben nog steeds gelukkig hier, en zij ook met mij

De hartelijke groeten, Figo Koetsier de Cascabel

Zomer 2005

Even een up-date van onze Figo. Sinds 2 weken gaat onze Fietje zonder testikels door het leven! De mannen hier in dit gezin hebben het heel lang tegen gehouden,maar toen Fietje ging sproeien was een afspraak snel gemaakt. Maar wat wij nooit voor mogelijk hadden gehouden is toch gebeurt: onze Fietje is nog liever, nog speelser en een nog grotere knuffelkont geworden! Tegelijkertijd beangstigd dit mij wel, en zijn wij nog zuiniger op hem, want wij kunnen ons leven zonder hem niet meer voorstellen! Maar gelukkig is het nu nog een jonge god en kunnen we nog een poos van elkaar genieten. Hij heeft de ingreep zonder problemen doorstaan en van de dierenarts kregen we wederom een compliment want hij is helemaal weg van onze Fietje.
We wensen jullie een fijne zomer toe en veel geluk met de familie van Fietje.

12-maart 2009 (Figo ruim 7 jaar)

Het gaat geweldig met ons Fietje!

`k Heb vanmorgen weer even op jullie site gekeken en weer van alles over jullie wel en wee gelezen. Ook de karaktereigenschappen weer gelezen. Vooral wat er geschreven wer over je stemming aanvoelen,is onze Fietje kampioen. Als ik dan alle verhalen zit te lezen van alle andere Thais, denk ik; Je zou onze Fie eens moeten zien! Maar natuurlijk vind iedereen zijn eigen kat het liefst.

Eind september 2015 - Tot ons grote verdriet moet ik jullie vertellen dat vanmorgen onze allerliefste Fietje thuis vredig is ingeslapen..... Fietje is overleden aan nierfalen.... We zullen hem zo verschrikkelijk gaan missen, want we hebben zoveel liefde van hem gekregen en zoveel plezier met hem gehad! Het zal zo stil in huis worden...zonder s'morgens vroeg al begroet te worden....geknuffeld te worden...., Jans en Dirk


Manolito (Kareltje)

Manolito heeft in Januari 2003 op de grote NEOCAT show in Utrecht  prijzen gewonnen.

"Beste Thai" + Best in Varitiet"+ zijn eerste CAC + extra prijs van de OSSC (UK). Wij zijn erg trots op hem!

12 januari 2006

Karel is hier 4 jaar precies en een beer van kater. Hij heeft al verschillende mooie nestjes op zijn naam staan en voorlopig gedraagt hij zich nog keurig in huis. Een voorbeeld voor zijn twee dames en dus moeder van zijn nestjes.

Mei 2007

Als Karel op een gegeven moment op zaterdag door heeft, dat ik niet naar m'n werk ga, dan wordt er zwaar door hem geprotesteerd als ik toch opsta. En dan maar al miauwend meelopen. Hij wil trouwens tegenwoordig dat ik kijk als hij zijn brokjes eet. Maf beest! Is sowieso veranderd sinds zijn castratie; veel speelser.

4 april 2013

Wilde jullie even laten dat ik gistermiddag Karel heb laten inslapen. Het ging ineens veel slechter met hem; hij had pijn en dat wilde ik hem niet aan doen. Erg moeilijk, maar ik heb er vrede mee. De foto is van een paar dagen terug toen mijn lieve uiltje lekker bij mij zat. Bijzondere combinatie van datum en tijd van overlijden; 04-04 om 04:40 uur

Karel is ruim elf jaar geworden.


Chico de Cascabel

Chico samen met Sok onze heer op leeftijd. Chico is inmiddels al weer vijf jaar oud !

***Chico-Intro***

 "Hallo mreww ik ben Chico. 
Mijn eigenste stiekume naam is Chico Maew Kaew de Paquiron da Cascabel. Mijn mefrou noemt mij Tjiekie. Ik ben een mooie Thai, ik ben bij mijn oom Joor komen wonen. Echte famielje hoor! 
 Wij zijn twee handen op een buik. Als we niet samen liggen te pitten halen wij kattenkwaad uit. Die aangewaaide oom Sok opjuinen is leuk. Alle plantjes om-knagen is ook prima. 
Zelf zeur ik de mefrou die ons verzorgt altijd de oren van dr kop, want ik wil net zo groot en sterk worden als mijn oom Joor. 
Ik lust ECHT alles. Van koekjes tot kaasjes. Van Wiskas tot worst. Van brokjes tot broodjes rosbief.
Specialiteit: cashewnootjes, olijfjes, thijmplantjes. 
Onlangs heeft onze mefrou een heel grote kattenmand aangeschaft...zo lief....wel voor 3 katjes of mr! Zij zegt dat het haar nieuwe bank is, maar och, zij vergist zich. Evengoed mag zij erbij komen zitten, hoemeer zielen hoemeer vreugd. 
Ik ben ook heelgoed in Muis-Verjagen, al 50 weggejaagd! Verder ben ik gespecialiseerd in schootje-zitten en neus-likken. Ieder die dat wil kan van mij een ferme neuslik-wasbeurt krijgen. Ook kinnen blijven niet gespaard. De mefrou noemt mij dan Schatjekatje, geeft me aaitjes op me lijf en plof-kusjes opme kop...". 
(Wordt vervolgd.. hoopik...M). 
Chico-de-Pico.

*Cheeko's Peeling Parlor*

Kent u mij nog? Chico Paquiron de Cascabel is de naam!

Onlangs heb ik een salon geopend:  *Cheeko's Peeling Parlor*  Hl modern en op Amerikaanse leest geschoeid, vandaar die mooie naam, helemaal zelf bedacht. Mijn Mevrou vond namelijk dat ik mijn speciale talent niet mocht verbergen en dus heb ik mij ontwikkeld tot peeling-specialist.

Er zijn verscheidene behandelingen mogelijk, voor elk wat wils. Mijn gereedschap is buigzaam en zeer soepel:: ik draag het altijd bij mij, netjes opgeborgen tussen twee krachtige -van prachtig bont voorziene- kaken. Al mr dan 39 miljoen jaar zeer beproefd!!

Soms komt het voor, dat de geest over mij vaardig wordt en ik zo enthousiast word over het vr mij gehouden lichaamsdeel, dat ik dat geheel gratis en voor niks bijna totaal wg-peel. Zo loopt mijn Mevrou op het ogenblik met een kleine rode bobbel tussen haar ogen rond, waar eens haar neus heeft gezeten. Maarja, dat zijn de risico's van het vak van proefpersoon-zijn..Zij weet best, dat ik een peeling-artiest ben en een ware artiest moet de ruimte krijgen die hem toebehoort.. Maar...laat u vooral niet afschrikken! En komt u gerust eens langs! Ik help u gegarandeerd van uw huidproblemen af! Duur is het niet...en zo'n neus groeit vanzelf weer aan.

Was getekend:....Ch. P. de C. (bijgenaamd: De Tong).

Start Omhoog