Start Omhoog Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links

21 juli 2013 M: Mañana de Cascabel en V: Antony of Larimar
Poes:5 Kater:1

25 juli 2013 M: RoseMarie Robi of Skye en V: Antony of Larimar
Poes:3 Kater:7

In de middag om 10 voor vijf werd het eerste meisje geboren en binnen twee uur lagen er zes kleintjes bij Mañana, de eerst geborenen lagen al te drinken en de laatste moest nog schoon gepoetst. Het was 30 graden buiten, dus het was best een hele klus voor Mañana.

De eerste dagen gaan goed, al krijgen ze drie keer per dag een extra voeding in de vorm van 3-5cc kittenmelk, zodat ze in ieder geval genoeg vocht binnenkrijgen met die warmte. En ze groeien! Mañana en Robi verzorgen de kittens samen. En ze zullen het straks nog drukker krijgen, Robi staat ook op het punt van bevallen!

Kittens Robi vier dagen later

In de middag van 25 juli om 5 voor vier werd het eerste meisje geboren Bij Robi en binnen drie uur lagen er elf kleintjes bij Robi. Mañana, die met haar zes kittens bij haar was, beet de navelstrengen door, maakte de kittens schoon en at ook nog een aantal moederkoeken op. Zonder haar had Robi het nooit klaar gespeeld, ze was na de negende kitten al helemaal bekaf en lag te hijgen van inspanning. Toen de 11de verscheen waren we allemaal zo'n beetje stil van de schrik. En Robi was zo moe dat ze zich zelf niet meer kon schoonmaken.


Dat hebben wij gedaan. Na een paar uur rust kwam Robi weer langzaam bij en begon wat te drinken en keek eens om zich heen...... De eerste dagen gaan goed, al krijgen alle 17 kittens drie keer per dag een extra voeding in de vorm van 3-5cc kittenmelk. En ze groeien! Mañana en Robi verzorgen de kittens samen.

Eén week oud

De zes kittens hebben gezelschap gekregen! Ze vinden het prima en groeien goed, na een week hebben ze hun geboorte gewicht allemaal verdubbeld en hun gekleurde bandjes moesten al weer groter gemaakt worden. De oogjes van een paar zijn al open, ook al zien ze nog niks, het staat wel heel mooi die donkere kraaloogjes. Ze worden goed verzorgd door beide moeders en maken een tevreden indruk met hun dikke buikjes.


Bijna één week (Robi kittens) en 10 dagen (Mañana kittens)

We hebben ogen te kort om alles te zien en beide moeders doen het geweldig! Voeden, poetsen, voeden poetsen, hapje eten, voeden poetsen, beetje slapen, voeden poetsen, het gaat maar door! Alle kittens groeien 10 tot 15 gram per dag en zien er geweldig uit met hun roze bolle buikjes.

Pappa Antony is natuurlijk ook supertrots op dit geweldige resultaat van hem, maar laat de verzorging over aan de moeders en aan ons. Hij heeft last van zijn hormonen en zou niet liever willen dan nog een paar mooie dames op bezoek.

De eerste belangstellenden zijn al wezen kijken en zijn onder de indruk van zo'n hoop krioelende katjes, nou wij ook hoor!


Meer dan twee weken oud alweer!

En dat groeit gestaag, oogjes open en 3x per dag een extra voeding "met de hand". Grappig dat ze naar het kunstspeentje happen, ze weten dat het goed voor ze is.
Het zijn er heel wat, bijna onmogelijk om ze allemaal tegelijk op de foto te zetten. De eerste inenting is achter de rug en ze zijn allemaal perfect en gezond. Best knap van beide moeders en onze ondersteuning, om alles groot te krijgen!Nuria en Oqe

 


Arturo, chocolate point

Lana en Selena

Samba


Calí en ArturoSarah en Vespuccio

MindoRama Tobias en Samba


Amador

Estrella

Allemaal Cascabelletjes en hun baasjes wachten met smart op de dag dat ze mogen verhuizen....Noã en Sarah


Rama Harry

Calí, de chocolate point kater spint al als je naar hem kijkt.... hij is hier ruim 10 weken oud.


Ja, dat is genieten hoor!!

Start Omhoog